Maak de balans op

In je werk en privé ontkom je er niet aan je soms te moeten verdiepen in financiële zaken. Denk bijvoorbeeld aan de belastingaangifte die je weer moet doen vóór 1 mei of jouw loonstrook die je elke maand ontvangt. Misschien heb je de bedrijfsresultaten weleens voorbij zien komen, maar wat houden deze nou precies in? Wat is het verschil tussen uitgaven en kosten? En wat is de relatie tussen een winst- en verliesrekening (P&L) en een balans?

Tijdens de training Financials for non-Financials gaat onze Director Finance Rob Rutjens hier uitgebreid op in. Hij neemt je mee in de wereld van financiën en heeft tijdens deze sessie ook tijd om jouw vragen te beantwoorden over dit vakgebied. Het is dus niet alleen leerzaam voor jou als Marel medewerker, maar ook voor jezelf en je eigen boekhouding.

Locatie: online

Datum: De training voor 19 april zit helaas al vol. Heb je interesse? Meld je dan aan voor de reservelijst zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe training!

DI-uren: 2

Meld je aan voor de reservelijst

Maak de balans op

Hoeveel inzicht heb jij eigenlijk in je eigen inkomsten en uitgaven? Hoe vaak maak jij de balans op? Door overzicht te creëren geef je geld bewuster uit en weet je beter waar je op kunt besparen. Wel zo handig nu de wereld een stukje duurder is geworden en dit voorlopig nog zo blijft. We delen graag een aantal tips voor meer overzicht en om een gezonde financiële situatie voor jezelf te creëren.

  • Houd een kasboekje bij. Kleine dagelijkse uitgaves kunnen namelijk samen een groot bedrag worden. Met een kasboekje krijg je inzicht in hoeveel je iedere maand uitgeeft. Hier zijn veel handige apps voor, zoals de app ‘MijnGeldzaken Huishoudboekje’. Je kunt natuurlijk ook een Excel overzicht maken of in een schrift werken.
  • Gebruik vervolgens het kasboekje om een maand en/of jaarbegroting te maken. Een begroting geeft je duidelijk inzicht in jouw inkomsten en uitgaves. Hoe? Het Nibud heeft hier een stappenplan voor. Klik hier voor meer informatie.Excel is een fijne tool om een begroting bij te maken en op het internet zijn verschillende templates te vinden.
  • Zorg dat je spaargeld als een vaste last rekent en maak iedere maand een vast bedrag over naar je spaarrekening. Zo bouw je een buffer op. Met de begroting bepaal je hoe hoog dit bedrag is en weet je wat je per maand overhoudt om uit te geven aan zaken zoals kleding, uiteten, etc.
  • Maak twee rekeningen aan: één voor vaste lasten en één voor overige kosten. Zo kun je nooit te veel geld uitgeven aan overige zaken.
  • Kijk of je in aanmerking komt voor tegemoetkomingen. Dit kun je doen op berekenuwrecht.nl

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja