De lekkerste suikervrije recepten

Gemiddeld eten we in Nederland elke week 99 suikerklontjes aan toegevoegde suiker: dat is ontzettend veel! Al deze suiker heeft invloed op je lichaam. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder energie hebt, slechter slaapt, een grotere kans op diabetes type 2 hebt en dat je sneller aankomt. Zonder suikers eten is best een uitdaging, maar met deze suikervrij recepten van het Diabetes Fonds wordt het een stuk makkelijker!

Welke recept ga jij maken?

Havermout met peer en pindakaas

Ingrediënten voor 1 persoon

    • ½ peer
    • 150 ml halfvolle melk
    • 30 g havermout
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 eetlepel pindakaas 100%
Bereiding (10 minuten)
  1. Was de peer en snijd in blokjes.
  2. Breng de melk aan de kook.
  3. Voeg de havermout, peer en kaneel toe aan de melk en laat 2 minuten zachtjes koken.
  4. Laat vervolgens kort staan en maak af met een eetlepel pindakaas.

Fruitige salade met rosbief

Ingrediënten voor 2 personen

    • 1 winterpeen
    • 1 appel
    • 35 g walnoten
    • 100 g gemengde salade
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels balsamico azijn
    • Peper naar smaak
    • 60 g rosbief
Bereiding (10 minuten)
  1. Verwijder de uiteinden van de winterpeen en schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  2. Was de appel en snijd in blokjes. Hak de walnoten grof.
  3. Meng de gemengde salade met de olijfolie, balsamico azijn en peper.
  4. Voeg de wortel en appel toe aan de salade.
  5. Verdeel over de borden en maak af met de rosbief en walnoten.

Chinese roerbakgroenten met kip en pinda’s

Ingrediënten voor 2 personen

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 200 g kipreepjes
    • 600 g chinese wokgroente (witte kool, prei, paprika, taugé)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel sambal oelek (zonder suiker)
    • ½ eetlepel azijn
    • Peper naar smaak
    • 30 g ongezouten pinda’s
Bereiding (20 minuten)
  1. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom gaar.
  2. Voeg de wokgroente toe aan de hapjespan. Pers de knoflook uit en voeg ook toe.
  3. Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de sambal en azijn toe en breng op smaak met peper.
  5. Verdeel over de borden en garneer met pinda’s.

Boerenkoolstamppot

Ingrediënten voor 2 personen

    • 300 g knolselderij
    • 200 g witte bonen
    • 300 g boerenkool (diepvries)1 eetlepel vloeibare margarine
    • 2 stuks rundertartaar
    • Peper naar smaak
    • 1 eetlepel mosterd
    • 30 g crème fraîche
    • Materiaal: stamper
Bereiding (30 minuten)
  1. Bereidingswijze Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Laat de witte bonen uitlekken.
  2. Breng water aan de kook en kook de knolselderij 10 minuten en de boerenkool 4 minuten. Giet vervolgens af.
  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak ondertussen de rundertartaar gaar. Kruid met peper.
  4. Voeg de witte bonen toe aan de pan met boerenkool en knolselderij.
  5. Stamp de groenten met een pureestamper.
  6. Voeg peper, mosterd en crème fraîche toe en meng. Serveer de stamppot met de rundertartaar.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja