Een heerlijk én suikervrij recept voor de herfst

Gemiddeld eten we in Nederland elke week 99 suikerklontjes aan toegevoegde suiker: dat is ontzettend veel! Al deze suiker heeft invloed op je lichaam. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je minder energie hebt, slechter slaapt, een grotere kans op diabetes type 2 hebt en dat je sneller aankomt. Zonder suikers eten is best een uitdaging, maar met de suikervrije recepten van het Diabetes Fonds wordt het een stuk makkelijker.

Zo ook dit heerlijke recept met zoete aardappel en bloemkool! Perfect voor de herfstige dagen.

Zoete aardappel en bloemkool uit de oven

 

Ingrediënten voor 2 personen

    • 2 zoete aardappelen (260g)
    • 600g bloemkool
    • 200g tofu (of kip al je geen tofu lust)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepel ras el hanout kruidenmix
    • 2 eetlepels tahin
    • 3 eetlepels sap van een citroen
Bereiding (45 minuten)
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel. Halveer in de lengte en snijd de zoete aardappel helft in de lengte en breedte in zonder deze volledig te snijden.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Snijd de tofu in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel schoon.
  4. Neem een bakplaat en beleg deze met bakpapier. Doe hierop de zoete aardappel, bloemkool, tofu en kidneybonen. Besprenkel met olijfolie en de ras el hanout kruiden en meng alles.
  5. Bak in de oven voor 30 minuten.
  6. Meng ondertussen de tahin met 3 eetlepels water en 3 eetlepels citroensap.
  7. Verdeel de groenten over de borden en besprenkel met de tahinsaus.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja