Zelftesten bij terugkomst van vakantie

 

We hopen dat je genoten hebt van een heerlijk ontspannen vakantie en je weer fris en uitgerust aan de slag kunt. Heb je drukke en toeristische bezienswaardigheden in Nederland bezocht of ben je naar het buitenland geweest? Dan kan het zijn dat je op plekken bent geweest waar je onbewust het coronavirus hebt opgelopen. Helaas kun je, zelfs als je volledig gevaccineerd bent, het virus onbewust bij je hebben en makkelijk overdragen.

 

Inmiddels heb je een bijzonder vakantiepakketje van Marel in de bus gekregen of zul je deze in de komende tijd ontvangen. Dit pakketje bevat vijf corona zelftesten. Om de veiligheid van onze collega’s en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, willen we je om een gunst vragen. 

Zou je de eerste vijf werkdagen na je vakantie elke ochtend, voordat je naar de Marel-locatie komt, thuis een zelftest willen doen?
  1. Ben je net terug van vakantie in Nederland of het buitenland, waarvoor geen quarantaine nodig is? Probeer de eerste week zo veel mogelijk thuis te werken.
  2. Kom je in de eerste week na terugkomst weer naar de Marel-locatie? Ook al voel je je goed, neem toch ’s ochtends thuis even de zelftest af voordat je naar werk komt
  3. Als je die eerste week elke dag naar het werk komt, test je dus vijf werkdagen lang na terugkomst van vakantie.
  4. Is je zelftest positief? Kom niet naar het werk, ga in quarantaine en maak een afspraak met de GGD.
  5. Kom je tests tekort, bijvoorbeeld omdat je verspreidt op vakantie gaat of in een situatie bent geweest met veel mensen zonder 1,5 meter afstand? Neem dan contact op met je manager, die kan zorgen voor extra zelftests.
  6. Heb je tests over na je eerste vijf werkdagen, omdat je maar één keer naar het werk ging? Bewaar dan de overige tests voor de weken erna als je je graag wilt testen voor een feestje of sportevenement.
  7. Ben je regelmatig op reis en weinig op de Marel-locatie? Dan blijf je PCR-tests doen volgens het reguliere proces en kun je deze zelftests voor persoonlijk gebruik benutten.

Uiteraard kunnen we je niet verplichten tot het nemen van een zelftest, maar we zouden het enorm op prijs stellen als je gehoor geeft aan ons verzoek. We zijn trots op hoe we ons tot nu toe samen door deze coronacrisis werken.

 

Met elkaar houden we Marel veilig voor iedereen!

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja