Luister de podcast ‘Samen en toch alleen’ van Mojra Peerenboom

 

We zitten samen in hetzelfde ‘corona’ schuitje. Ieder vanuit zijn eigen situatie en ervaring, de een is blij met het wegvallen van alle sociale verplichtingen, de ander mist dit juist. Misschien ervaar jij juist veel meer rust door de reistijd die er niet meer is, terwijl jouw collega de sociale verbinding met collega’s op kantoor mist en zich daardoor steeds meer alleen voelt. Iedereen is uniek en is op zijn eigen manier in verbinding met anderen. Als je alleen bent betekent dit niet dat je je eenzaam hoeft te voelen. Alleen zijn kan ook prettig zijn. Eenzaamheid is een gevoel van gemis aan verbinding met anderen.

In deze podcast vertellen we wat eenzaamheid is en wat dit met je kan doen. We leren je eenzaamheid te herkennen bij jezelf en bij een ander. Je staat even stil bij wat eenzaamheid voor jou betekent en of eenzaamheid in jouw omgeving voorkomt. Voel jij je weleens eenzaam? Wat kan jij doen om je minder eenzaam te voelen? En wat kan jij doen voor een ander die zich eenzaam voelt? Je krijgt een aantal praktische tips over het bespreekbaar maken van het thema en hoe je eenzaamheid kunt verminderen bij jezelf of een ander. Hierdoor zijn we meer in verbinding met elkaar, dit geeft ons positieve energie!

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja