Verander je leven. Lees een boek!

Boekenweek 2019

Lezen is goed voor je. Boeken helpen je te ontspannen, maar ook om je te ontwikkelen. Welke boeken helpen je verder op weg met je persoonlijke ontwikkeling? We geven je leestips én je maakt kans op een boekenbon!

Uit onderzoek blijkt dat lezen je helpt je empathisch vermogen te laten groeien en je geheugen te verbeteren. Regelmatig lezen zorgt voor een betere concentratie. En je kunt er je kennis mee vergroten – gewoon thuis, zittend op de bank! We zochten drie boeken voor je uit die jou kunnen helpen jezelf te ontwikkelen.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
Binnen Marel krijgt iedereen de cursus 7 habits leiderschapsprogramma aangeboden. De Nederlandse titel is misschien wat verwarrend. De cursus is niet alleen voor leidinggevenden, maar geeft alle medewerkers handvatten om je leven wat meer richting te geven. Voorafgaand of naderhand kan het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Covey leuk zijn om te lezen. De schrijver rekent in zijn boek af met aannames als ‘Zo ben ik nou eenmaal.’ ‘Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.’ Covey leert je hoe je de kwaliteit van je werkende en privéleven kunt veranderen aan de hand van zeven eigenschappen. Hij zegt bijvoorbeeld: ‘Je kunt keihard werken om hoger op de maatschappelijke ladder te komen en dan aan het eind van je leven ontdekken dat de ladder tegen de verkeerde muur staat.’ Daarnaast geeft hij adviezen om effectief om te gaan met je tijd, empathisch te luisteren en goed voor jezelf te zorgen. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is al jaren een bestseller. En dat is niet voor niets.

Grip
Soms is het zo druk op je werk dat je het overzicht verliest. Een boek als Grip helpt je orde aan te brengen in de chaos.  Het boek geeft je een inkijkje in het werkende leven van schrijver Rick Pastoor, de productmanager van Blendle (de site waar je losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunt kopen). Grip bestaat uit drie delen. Het eerste deel van het boek gaat over hoe je je drukke werkdagen onder controle kan krijgen. We krijgen agendatips, voorbeelden van to-do-lijsten en het advies om de dinsdag als vaste ‘knaldag’ in te plannen. Deel twee en drie van het boek gaan over het maken van een jaarplan en het zoeken van een maatje met wie je je doelen bespreekt.

21 lessen over de 21ste eeuw
De Israëlische hoogleraar geschiedenis Yval Noah Harari geeft in 21 lessen over de 21ste eeuw zijn visie op de wereld. Hij bespreekt uiteenlopende problemen waar de mens anno nu mee te maken heeft. Denk daarbij aan zaken als privacy, technologische veranderingen, immigratie, terrorisme, nationalisme en nepnieuws. Ook doet hij voorspellingen voor de toekomst. Onder meer over supermensen, klimaatverandering en grootschalige werkloosheid. In het boek draagt Harari niet zozeer oplossingen aan: hij schept duidelijkheid over de onderwerpen en laat duidelijk merken wat hij ervan vindt. Het boek leest lekker weg en geeft je meer begrip van de huidige maatschappij. En dat is fijn in een wereld waarin je wel wat duiding en achtergrondinformatie kunt gebruiken.

Wil jij aan de slag met een van deze boeken? Laat het ons weten! Stuur een mail naar samensterk@marel.com met de boektitel en de reden waarom jij juist dit boek hebt gekozen. Onder de aanmeldingen verloten wij een boekenbon van 30 euro!

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja