Lachen is écht gezond!

Herinner jij je nog de laatste keer dat je buikpijn had van het lachen? Dat de tranen over je wangen liepen en je hapte naar adem? En dat je bijna niet meer kon stoppen? Een flinke lachbui geeft ons vaak een goed gevoel, maar maken we hier nog wel tijd voor? En waarom is het goed voor ons?

Uit onderzoek blijkt dat we allemaal steeds minder lachen. Door onze drukke agenda’s wordt dit simpelweg ‘vergeten’. En dat terwijl lachen zo belangrijk is! De uitspraak “lachen is gezond” komt niet uit de lucht vallen. Lachen is namelijk niet alleen heel erg leuk; er zitten ook veel voordelen aan.

Minder stress & meer ontspanning
Stress is tegenwoordig meer de norm dan een uitzondering. Maar stress is niet altijd goed voor je. Het stresshormoon cortisol zorgt voor vernauwing van de bloedvaten en vermindert de bloedsomloop. Door te lachen neemt cortisol af en kunnen je bloedvaten zich weer verbreden. Daarnaast maak je tijdens het lachen het gelukstofje endorfine, serotonine en dopamine aan. Deze stofjes helpen je ontspannen en geven een opgewekt en zorgeloos gevoel. Dit heeft ook nog eens een positief effect op je bloeddruk.

Beter immuunsysteem
Lachen zorgt ook voor een beter immuunsysteem. Door te lachen maak je extra witte bloedcellen aan en deze beschermen tegen infecties. Je wordt dus minder snel ziek!  

Je wordt aantrekkelijker & voelt je goed
Met lachen train je onbewust je kaakspieren. Hierdoor straal je meer. Een glimlach op je gezicht maakt je aantrekkelijker en doet je vriendelijker overkomen. Daarnaast is lachen een boost voor je zelfvertrouwen. Zelfs met een neppe glimlach zal jij je nét even iets zekerder voelen over jezelf.

Het brengt mensen samen
En als laatste: mensen zijn sociale dieren. Een glimlach op je gezicht geeft je een open houding en maakt je toegankelijker voor anderen. Hierdoor zullen mensen zich comfortabeler bij je voelen en je eerder aanspreken.

Lachen is te leuk en gezond om te laten: de volgende keer dat je je drukke agenda openslaat, plan dan een lachmomentje in. Spreek af met vrienden, lees een leuk verhaal of lach naar jezelf in de spiegel.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja