Hilarische grap of pijnlijke sneer?

Deze week is het de Week tegen Pesten. Een mooi moment om daar binnen Marel extra bij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er 1,2 miljoen Nederlanders zijn die niet met plezier naar hun werk gaan. Zij hebben dagelijks te maken met pesterijen op het werk. Het gaat dan niet om plagen, maar om uitschelden en in de ergste gevallen (seksuele) intimidatie. Toch is het lastig om vast te stellen wanneer iets pesten is en wanneer er gesproken mag worden van plagen. Een kijkje in de boezem van een collega, moet dat kunnen of niet? En hoe zit dat met een ‘grapje’ over iemands afkomst?

De een vindt het een meesterlijke grap, maar de ander kan er absoluut niet om lachen. Het is lastig om hier een grens in te stellen, omdat iedereen anders is. Toch is het belangrijk om altijd rekening te houden met de gevoelens van een ander. Wat voor jou als een onschuldig grapje wordt gezien, kan voor een ander als een belediging voelen. Marel wil hoe dan ook dat iedereen een prettige werksfeer ervaart. Daarom wordt er samengewerkt op verschillende gebieden om de werksfeer, jouw ontwikkeling en jouw veiligheid te bevorderen. Iedereen moet zich op zijn of haar gemak voelen en elke ochtend met plezier naar hun werk gaan

Doorbreek het taboe

Er ligt voor volwassenen een groot taboe op het aangeven van pesterijen op de werkvloer. Als iemand wordt gepest voelt dit veelal als een teken van zwakte. Terwijl dat helemaal niet het geval is, het kan immers de meest assertieve en zelfverzekerde mensen overkomen. Het komt ook voor dat werknemers de schuld bij zichzelf zoeken. Dat is zonde en onnodig, Marel is er namelijk altijd in dit soort gevallen om te helpen. Indien er sprake is van een vervelende situatie op de werkvloer, is het dan ook van groot belang dat dit zo snel mogelijk wordt gemeld aan de leidinggevende of een vertrouwenspersoon binnen de afdeling. Bij Marel vinden we iedere vorm van pesten namelijk ongepast en doen we er alles aan om dit te voorkomen of verhelpen. Alleen moeten we het wel weten. Dat is de enige manier dat we jou of een ander kunnen helpen uit een vervelende situatie. Kijk voor meer informatie over vertrouwenspersonen, advies en onze aanpak op https://www.marelsamensterk.nl/aan-de-slag/#samen-veilig.

Wees er voor elkaar, samen staan we sterk.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja