Winnaar boekenbonactie bekend: Martijn Jilisen!

De vakantie staat voor de deur of is voor een aantal zelfs al begonnen. Eindelijk tijd voor al die boeken je nog wilde lezen. Of het nu gaat om ontwikkeling of juist ter ontspanning. Afgelopen maanden kon je meedoen met de winactie en Martijn Jilisen is de gelukkige winnaar. Hij wil graag aan de slag met het boek Verbaal Meesterschap van Remko Claassen, waarin inzicht in jezelf en de ander centraal staat voor goede communicatie. Veel lees- en leerplezier Martijn!

Wil jij ook graag tijdens je vakantie aan je ontwikkeling werken of gewoon lekker een boek lezen, maar heb je nog geen idee welke? We hebben de ingezonden boeken voor de winactie verzameld ter inspiratie:

 • 21 lessen over de 21ste eeuw – Yuval Noah Harari
  De Israëlische hoogleraar geschiedenis Yval Noah Harari geeft in 21 lessen over de 21ste eeuw zijn visie op de wereld. Hij bespreekt uiteenlopende problemen waar de mens anno nu mee te maken heeft. Denk daarbij aan zaken als privacy, technologische veranderingen, immigratie, terrorisme, nationalisme en nepnieuws. Ook doet hij voorspellingen voor de toekomst. Onder meer over supermensen, klimaatverandering en grootschalige werkloosheid.
 • Ten types of innovation – Larry Keely, Ryan Pikkel
  In het boek ‘Ten types of Innovation’ vertellen Larry en Ryan in hun boek dat innoveren over veel meer gaat dan alleen kijken naar het product. In hun onderzoek keken ze naar allerlei verschillende innovaties bij honderden grote bedrijven over een aantal jaar. Daarbij kwamen ze erachter dat iedere innovatie in te delen is in 10 categorieën.
 • Remko Claassen – Ik/Wij
  Met deze twee boeken helpt Remko Claassen je op weg om te ontdekken wat jij wilt en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Het deel IK gaat je helpen om:
  – beter dan ooit in kaart te krijgen WIE je bent, WAT je wilt en HOE je dat bereikt.
  – te ontdekken wat je talenten, je passies en je diepste kern werkelijk zijn.
  – het mooiste op aarde te vinden: je eigen IK.Maar dan ben je er nog niet! Nu begint het spannende spel om het voor elkaar te krijgen. Collega’s, vrienden, buren, familie, je partner en kinderen zijn spelers op jouw pad naar geluk en succes in het leven en met het deel WIJ leer je slimmer met hen omgaan.
 • Sapiens – Yuval Noah Harari
  In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?
 • Huis vol leugens – Nicci French
  De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega’s en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…
 • Beter – Maarten van der Weijden
  In Beter vertelt Maarten van der Weijden het verhaal van zijn ziekte en genezing. Hij schetst de moeilijke relatie met zijn vader en zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer ter wereld te worden. Hij beschrijft hoe de eerste meters die hij zwom na zijn genezing uiteindelijk leidden tot een gouden olympische medaille.
 • Miracle Morning – Hal Elrod
  In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!
 • 7 habits for highly effective people – Stephen Covey
  De schrijver rekent in zijn boek af met aannames als ‘Zo ben ik nou eenmaal.’ ‘Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.’ Covey leert je hoe je de kwaliteit van je werkende en privéleven kunt veranderen aan de hand van zeven eigenschappen.
 • Home Deus – Yuval Noah Harari
  Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden? Wat voor sociale gevolgen zal deze tweedeling hebben? Volgens Harari is het essentieel om meer te begrijpen van de technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van onze toekomst. Dit is de volgende stap in onze evolutie.
 • Voedselbos – Madalon Oostwoud
  Het principe, de aanleg en het beheren van deze vorm van duurzame voedselproductie wordt in dit boek uitgebreid uit de doeken gedaan, inclusief beschrijvingen van een aantal reeds gerealiseerde projecten.
 • Over de Waal – Bob Haan en Paul van der Heijden
  Over de Waal is een veelzijdig portret van een brug die uitgroeide tot een icoon van de stad. Het boek verhaalt niet alleen over Kees Ivens en de verhitte strijd om de aanleg van de brug, maar toont ook de lange geschiedenis van Nijmeegse oeververbindingen; van de Romeinse brug, via de veerpont Zeldenrust en de spoorbrug tot de plannen voor een nieuwe Waalbrug.

Fijne vakantie en veel leesplezier allemaal!

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja