Zin om buiten te sporten? Lees onze tips.

De zomer is weer begonnen. Het zonnetje gaat schijnen, de dagen worden langer en we krijgen meer energie. Tijd om die muffe, warme sportschool in te ruilen voor de frisse buitenlucht. Wil jij lekker buiten zijn en bewegen, maar zoek je nog inspiratie voor buitenactiviteiten? Deze tips helpen je op weg.

Skeeleren
Woon je in een omgeving met veel fietspaden of een bos? Dat is ideaal voor skeeleren. Maak in je vrije tijd een rondje door het park of skeeler om van A naar B te komen. In beide gevallen is skeeleren een goede manier om buiten te zijn en te bewegen. Het brengt je hartslag omhoog en is daarnaast een behoorlijke workout voor je benen en billen.

Neem een duik!
Vind je in de winter zwemmen wat fris, dan is het misschien een idee voor de zomer. Met zwemmen train je je hele lichaam en bouw je conditie op. Voor de echte bikkels: neem een duik op de vroege ochtend. Door het koude water word je wakker en kan je er de rest van de dag tegenaan.

Bootcampen
Vind je het leuk om in een groep te sporten onder begeleiding van een trainer? En de natuur te gebruiken als je eigen sportschool? Dan is bootcampen een goed idee. Tijdens deze workout train je zowel kracht als conditie. Dit wordt vaak gecombineerd met spelletjes of wedstrijdjes om de training competitiever te maken. Wil je meedoen met de Marel bootcamp? Dat kan elke dinsdagmiddag (16:30 – 17:30 uur). Meer informatie vind je hier in het portaal.

Wandelen
Niet alles hoeft een zware workout te zijn. Oók wandelen is erg goed voor je gezondheid. In Nederland hebben we veel wandelroutes. Denk aan de Nederlandse kustlijn of de Veluwe. Ook komen er steeds meer wandelevenementen, zowel door natuurgebieden als door de centra van steden. Zo kom je misschien plekken tegen die je nog niet kende. Op https://www.wandel.nl vind je alle informatie over wandelenroutes en -evenementen in Nederland en wandelreizen.

Balletje trappen
Ben jij competitief en houd je van een wedstrijdje? Daag anderen uit voor een potje voetbal. Ga voetballen met vrienden of collega’s na werk. Of neem met mooi weer een bal mee naar het park of het strand. Zo verveel je je niet en kan je je energie kwijt na een dagje liggen in de zon.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja