De zomer voor de deur!

Op 22 juni is hetofficieel zomerwat is er dan fijner om lekker in de zon te zitten? Met een biertje en een portie bitterballen? Of met de kinderen een ijsje halen? Bij de zomer komt vaak veel gezelligheid kijken, maar pas op dat je hierbij wel aan je gezondheid blijft denken. Met een paar kleine tips zorg je dat je goed voor jezelf blijft zorgen tijdens deze mooie zomerdagen.

Tip 1: Drink voldoende!
In de zomer is het warmer weer. Het is belangrijk om tijdens deze warme zomerdagen voldoende vocht binnen te krijgen. Zorg ervoor dat je lichaam gehydrateerd blijft door veel water te drinken. Frisdrank of alcohol kan je beter vermijden. Vind je water niet lekker? Voeg eens een schijfje citroen, komkommer of rood fruit toe.

Tip 2: Eet veel groente en fruit
In de zomer is gezond eten makkelijker dan je denkt. Door de warmte heb je minder behoefte aan een zware maaltijd en kies je misschien eerder voor een salade of bak met fruit. Vind je het lastig om voldoende groente en fruit binnen te krijgen? Wees creatief: organiseer bijvoorbeeld een groene BBQ waarbij je lekker veel groentes grilt of kies eens een bloemkool pizzabodem. Deze kun je in de supermarkt kopen.

Tip 3: Ga naar buiten en beweeg
In de zomer hebben we meer energie dan in de winter. Ga daarom lekker bewegen! Maak een wandeling, pak de fiets naar werk of verplaats je workout naar buiten. Zo houd je jezelf fit en geniet je tegelijkertijd van het zonnetje.

Tip 4: Smeren, smeren, smeren!
De zon wordt steeds sterker. Het is daarom belangrijk om je altijd goed in te smeren. Een verbrande huid heb je tegenwoordig namelijk zo. Let op: door zon, water en zweet blijft de bescherming van zonnebrand niet de hele dag op je huid zitten. Eén keer per dag insmeren is niet genoeg.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja