Niet-roken dag

Rook jij? Ga dan de uitdaging aan en blijf op 31 mei tijdens de Wereld Niet Roken Dag rookvrij!

Ervaar hoe het is om een dag niet te roken. Dit kun je alleen doen, maar bijvoorbeeld ook samen met je collega’s of vrienden.

Maar heeft één dag stoppen zin?
Ja, een korte tijd stoppen met roken heeft een positieve invloed op je gezondheid. Wist je dat er na 20 minuten al effecten merkbaar zijn in je lichaam? Denk bijvoorbeeld aan een lagere bloeddruk en hartslag. Na 24 uur bevat je lichaam geen koolstofmonoxide meer. Dit is een schadelijk gas dat de zuurstoftoevoer naar je organen vermindert. Daarnaast geef je je lichaam de kans om te herstellen.

Langer stoppen met roken
Hoe langer je niet rookt, hoe meer voordelen je hiervan zal ondervinden. Zo is na twee dagen alle nicotine uit je lichaam verdwenen en kan je beter proeven en ruiken. En na 72 uur zal je merken dat je meer energie hebt en weer beter kan ademen.

Heb je hulp nodig bij het stoppen met roken? Via www.medipro.nlkan je hulp krijgen van een telefonische of persoonlijke coach. Daarnaast kan je op www.ikkanstoppen.nltips en planningen vinden om te stoppen met roken. Meer informatie hierover vind je op www.marelsamensterk.nl

Ben je benieuwd hoe een dag niet roken jou doet voelen? Ervaar het zelf en doe mee op 31 mei. Kijk op: https://www.ikstopnu.nl/nieuws/blijf-jij-31-mei-rookvrij/#na-48-uur

 

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja