Omgaan met stress, hoe doe jij dat?

Het is deze week de Week van de Werkstress. Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Maak je vaak te lange dagen? Krijg je dingen niet op tijd af en neem je daardoor te weinig pauzes? Glippen er dingen tussendoor? Dan heb je mogelijk last van werkdruk. Op termijn kan dit leiden tot werkstress en een verstoorde werk-privé balans.

Hoe kun je stress voorkomen?

Klachten als stress zijn gelukkig te voorkomen. Door vroegtijdig de signalen van stress te herkennen kun je veel andere psychische klachten op lange termijn voorkomen. Hierbij is het belangrijk om zelf eigenaarschap te pakken. Ga na welke factoren invloed hebben op jouw werkdruk en pak het probleem aan. De visie van Stephen Covey heeft al heel wat mensen geholpen om een betere werk-privé balans te creëren. Hij is ervan overtuigd dat je werk en privé niet los van elkaar kunt zien. Zie ook ‘de zeven eigenschappen van effectief leiderschap’.

‘’ Eigenschap 7: houd de zaag scherp  – Stephen Covey ‘’

Verbeter je motivatie, energie en werk-privé balans door tijd te maken voor jezelf en jouw duurzame inzetbaarheid.

Hoe blijf je in balans? Ondersteuning vanuit Marel

Vanuit Marel worden verschillende cursussen, workshops en trainingen aangeboden om je te helpen bij het vinden van de juiste balans tussen werk-privé. Wist jij bijvoorbeeld dat je online hulp kan ontvangen wanneer jij werkstress ervaart? Met één van de 17 online zelfhulp modules kun je zelf aan de slag om werkstress te verlagen. Ook de training Time Management, de workshops slapen en mindfulness zijn voorbeelden van cursussen die je kunt volgen. Hierin krijg je praktische handvatten die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Bekijk hier het volledige aanbod.

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja