Wil jij stoppen met roken? Maar weet je niet hoe?

Dan ben je niet de enige! Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen, maar niet de handvatten heeft om ermee te beginnen. Veel mensen doen daarom mee aan Stoptober, is dat niet zo jouw ding? Je kunt ook op andere manieren geholpen worden!

Stoppen met meer ondersteuning

Je kunt op verschillende manieren begeleiding krijgen. Zo kun je via www.medipro.nl de hulp krijgen van een telefonische of persoonlijke coach. Deze ondersteuning wordt vergoed door Zilveren Kruis (wel wordt eerst je eigen risico aangesproken).

Of kies bijvoorbeeld voor de training ‘stoppen met roken’ volgens de methode van Allen Carr’s Easyway. Deze training gaat niet in op alle bekende gezondheidsredenen om te stoppen (want die weet je waarschijnlijk allang), maar juist op alle redenen waarom je wél rookt. Je leert het verslavingsmechanisme te doorzien, waardoor stoppen met roken vanzelfsprekend wordt.

“Echt anders dan de voorgaande stoppogingen. In mijn hoofd is het nu: Ik kan wel roken, maar het hoeft niet meer. Dat is erg bevrijdend en zorgt ervoor dat je het ook echt niet meer doet en wil.”

Deze ondersteuning is gratis voor Menzis verzekerden (wel wordt eerst je eigen risico aangesproken). Meer weten? Kijk dan op: bewegenwerkt.nl/stoppen-met-roken/. Ben je niet verzekerd bij Menzis, kijk dan naar de voorwaarden en polis van jouw zorgverzekeraar. In dit overzicht vind je per zorgverzekeraar informatie over vergoedingen rondom stoppen met roken coaching.

Daarnaast kun je op www.ikkanstoppen.nl tips en planningen vinden om te stoppen met roken. Dit is handig voor als je net dat duwtje in de goede richting nodig hebt!

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja