Ben je stress de baas!

Van nature is men geneigd om vaak op eenzelfde manier om te gaan met problemen; dit noemen we een ‘coping-stijl’. In principe werkt elke coping strategie, maar niet in elke situatie. Als je weet welke stijl jij het meest toepast en welke mogelijkheden er nog meer zijn, ben je beter bestand tegen stress.

Vragenlijst
De coping vragenlijst is een testje wat je zelf kunt doen en geeft je inzicht hoe je om kunt gaan met stress. Als uit de test bijvoorbeeld naar voren komt dat je veelal sociale steun gebruikt als coping stijl, is het niet zo gek dat je nu wellicht meer stress ervaart dan voorheen. Je hebt namelijk minder sociale steun van collega’s nu velen van ons thuiswerken. Ben je benieuwd wat jouw coping-stijl is en welke stijlen er nog meer zijn? Doe dan de vragenlijst!

 

Download de vragenlijst

Scan afsluiten

Let op, je staat op het punt om de scan te verlaten. Je kunt alleen weer bij deze pagina en jouw uitslag komen als je je aanmeldt met je unieke code.

Als je deze kwijt raakt zal je de scan opnieuw moeten doen met een andere code en kun je niet meer bij deze uitslagen en suggesties.

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja